Pozitia AMFB si SNFB referitoare la legea care reglementeaza medicina alternativa (0000-00-00)
Alegeri la Colegiul Medicilor din Romania Membrii Colegiului Medicilor din Romania vor alege conducerea pentru mandatul 2007 - 2011 in perioada 1 noiembrie - 15 decembrie 2007.
Cabinete in mediul rural cu bani de la Banca Mondiala Ministrul Sanatatii a anuntat ca in 2008 vor fi deschise 50 de cabinetele medicale la tara, inclusiv unitati locative pentru medici, cu fonduri de la Banca Mondiala. Investitia se va ridica la 9 milioane de euro. Valoarea definitiva a punctului in medicina primara si ambulatoriul de specialitate CNAS a publicat valoarea definitiva a punctului din medicina primara si ambulatoriul clinic de specialitate.
Mai multe detalii pe
http://www.medicalnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=353&Itemid=83 26-28 octombrie 2007 Prima Conferinta Romano-Maghiara de Pneumologie la Casa de Culturã a Sindicatelor din Miercurea Ciuc. Conditiile de recunoastere a diplomelor medicilor. Guvernul a adoptat in ultima sa sedinta, printr-o Hotarare, conditiile de recunoastere a diplomelor, certificatelor si titlurilor de medici, medici dentisti, farmacisti, asistenti medicali generalisti sau moase eliberate de un stat membru al UE, de un stat apartinand Spatiului Economic European sau de Confederatia Elvetiana. Evaluarea starii de sanatate se extinde. Incepand de anul viitor, programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei va fi continuat cu programe speciale pentru combaterea cancerului de col uterin si a cancerului mamar, a anuntat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. Pozitia AMFB si SNFB referitoare la legea care reglementeaza medicina alternativa Asociatia Medicilor de Familie din Bucuresti si Societatea Nationala a Medicilor de Familie constata cu regret ca unii parlamentari continua sa aplice judecata cu dubla masura, si ne referim aici strict la legea privind medicina complementara (Legea nr. 118 din 02/05/2007 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 305 din 08/05/2007 privind organizarea si functionarea activitatilor si practicilor de medicina complementara/alternativa).