HU RO
logo
Nume:
E-mail:
 >> Arhivă

Personalul din sistemul sanitar își va păstra locurile de muncă și drepturile salariale câștigate până în prezent ( 2009-03-05 )
Ion BAZAC, ministrul Sănătății a participat astăzi, 5 martie 2009, la ședința Consiliului Național al Federației Sanitas. După întâlnire, ministrul Sănătății a afirmat că, așa cum a promis, acordul semnat anul trecut de sindicate și Ministerul Sănătății va rămâne valabil. Dr. Ion BAZAC i-a informat însă pe reprezentanții Federației Sanitas că numai după 15 aprilie a.c., când se vor cunoaște rezultatele evaluării situației financiare a sistemului și a României se va decide în ce termeni s-ar putea majora veniturile salariale ale personalului din sistem. Personalul din sistemul sanitar primește acum, pe lângă salariul de bază, sporul de vechime, sporul de prevenție de 11%, sporurile diferențiate în funcție de specialitate și alte 2 prime de stabilitate la nivelul salariului de bază. „Am avut astăzi o discuție transparentă cu reprezentanții celor 41 filiale Sanitas din țară în care le-am prezentat prioritățile Ministerului Sănătății, dar și problemele macroeconomice cu care se confruntă Guvernul României în prezent. Am convenit cu partenerii nostri sociali că numai împreună vom putea rezolva problemele existente la nivelul sistemului. Le-am promis că ne vom întâlni lunar pentru a putea să ne informăm reciproc despre discuțiile și deciziile luate”, a declarat ministrul Sănătății, Ion BAZAC.

Ion BAZAC, ministrul Sănătății a participat astăzi, 5 martie 2009, la ședința Consiliului Național al Federației Sanitas.

 

După întâlnire, ministrul Sănătății a afirmat că, așa cum a promis, acordul semnat anul trecut de sindicate și Ministerul Sănătății va rămâne valabil.

Dr. Ion BAZAC i-a  informat însă pe reprezentanții Federației Sanitas că numai după 15 aprilie a.c., când se vor cunoaște rezultatele evaluării situației financiare a sistemului și a României se va decide în ce termeni s-ar putea majora veniturile salariale ale personalului din sistem.

Personalul din sistemul sanitar primește acum, pe lângă salariul de bază, sporul de vechime, sporul de prevenție de 11%, sporurile diferențiate în funcție de specialitate și alte 2 prime de stabilitate la nivelul salariului de bază.

 

Am avut astăzi o discuție transparentă cu reprezentanții celor 41 filiale Sanitas din țară în care le-am prezentat prioritățile Ministerului Sănătății, dar și problemele macroeconomice cu care se confruntă Guvernul României în prezent. Am convenit cu partenerii nostri sociali că numai împreună vom putea rezolva  problemele existente la nivelul sistemului.

Le-am promis că ne vom întâlni lunar pentru a putea să ne informăm reciproc despre discuțiile și deciziile luate", a declarat ministrul Sănătății, Ion BAZAC.

Înapoi  /  Recomandă  /  Imprimare
PAGINA PRINCIPALĂ  |  CADRU LEGISLATIV  |  CONDUCEREA COLEGIULUI  |  DEPARTAMENTE  |  INDEX MEDICI  |  LEGISLAŢIE
ACTUALITĂŢI  |  REVISTA PRESEI  |  LINKURI UTILE  |  INFORMAŢII UTILE  |  CONTACT