Învățarea și exersarea limbii române prin jocuri de societate

2021-11-04

La inițiativa profesorilor György Géza-Árpád și Fazakas Edith, membrii catedrei de limba și literatura română ai Colegiului Național „Márton Áron”, Fundația Liceului „Márton Áron” a depus și a câștigat un proiect finanțat de Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, intitulat „Învățarea și exersarea limbii române prin jocuri de societate, dezvoltând și creativitatea elevilor”.

La inițiativa profesorilor György Géza-Árpád și Fazakas Edith, membrii catedrei de limba și literatura română ai Colegiului Național „Márton Áron”, Fundația Liceului „Márton Áron” a depus și a câștigat un proiect finanțat de Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, intitulat „Învățarea și exersarea limbii române prin jocuri de societate, dezvoltând și creativitatea elevilor”. Proiectul implementat în perioada 13.09.2021 – 29.10.2021 vine în sprijinul elevilor de clasa a X-a, dar nu numai, în vederea recuperării uneia dintre cele mai mari deficiențe ale învățării online, și anume: interacțiunea personală. Printre obiectivele planificate se numără și exersarea comunicării în limba română, în situații de învățare non-formale. Utilizarea jocurilor de societate achiziționate în cadrul proiectului permit îmbogățirea și reactivare vocabularului pasiv al elevilor, având ca limbă maternă maghiara.

Cele șase activități propuse au urmărit înțelegerea diverselor situații de comunicare non-formale; folosirea, fără rețineri, a limbii române în diverse situații de comunicare; practicarea și decodificarea elementelor diferitelor situații de comunicare nonverbale și paraverbale (mimică și gesturi); exersarea abilităților de exprimare prin desene și grafici.

Motivarea elevilor participanți s-a realizat prin oferirea unor premii, cărți aparținând câtorva autori contemporani scrise sau traduse în limba română, opere menite să dezvolte, la rândul lor, atât vocabularul, cât și imaginația cititorilor.

Responsabili de proiect:

György Géza-Árpád

Fazakas Edith

3,5% adófelajánlás
2024-02-16

Az iskolánk mellett működő egyesületünknek most online is felajánlhatják a személyi jövedelemadó 3,5%-át.

Etikai bizottság
2023-11-27

Iskolánkban, 2023.november 27-ei dátummal életre hívták az etikai bizottságot.