Megjelent a Márton Áron Főgimnázium évkönyve a 2017-2018-as tanévről

2019-03-30

Megjelent a Márton Áron Főgimnázium évkönyve a 2017-2018-as tanévről

https://szekelyhon.ro/aktualis/megjelent-a-marton-aron-fogimnazium-bhazi-kronikajar

Tartalmas évkönyvet adott ki a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium, a 2017–2018-as tanév „tükrét”, amelyben helyet kapott a tanulmányi eredmények bemutatása mellett az iskolához kapcsolódó számos beszámoló és tudósítás is. A 2014–2018-as tanévről készült kiadványát jelentette meg a Márton Áron Főgimnázium

A frissen megjelent Márton Áron Főgimnázium Évkönyve a 27. kiadás a rendszerváltozás óta. Aki fellapozza, az láthatja, hogy mennyire tartalmas, változatos és átfogó, és jóval túlhaladja a szokványos házi krónikának a színvonalát – méltatta a kiadványt Varga László, a Márton Áron Főgimnázium igazgatója. Hozzátette, a hagyományos rovatok mellett új alkotások is olvashatóak benne, például a diákok eredeti verseit, prózáit is publikálták, ugyanakkor a tanároknak is volt lehetőségük, hogy a tudományos dolgozataikat bemutassák. HIRDETÉS „Ez az évkönyv a 2017-2018-as tanév kis tükre, amelyben az iskola eseményei is hangsúlyt kaptak, ugyanakkor az eredményeinket is ki kell emelni, merthogy sikeres évet tudhatunk magunk mögött” – osztotta meg az iskolaigazgató.

Ajánlotta olvasásra a Máthé Endre genetikussal, az iskola volt diákjával készült interjút, továbbá a Nagy Imre festőről való megemlékezéseket is, aki szintén a gimnázium egykori tanítványa volt.

Továbbá kiemelte még az érdekes olvasnivalók közül a RoboCorp – robotépítő kör beszámolóját, mint magyarázta, ezt a kört tavaly alapították meg, azóta számos vetélkedőn és robotépítő versenyen megállták a helyüket, tevékenységüket pedig a jövőben is folytatják.

A korlátozott példányszámú évkönyvet az érdeklődők egyébként az iskola könyvtárában szerezhetik be.(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/megjelent-a-marton-aron-fogimnazium-bhazi-kronikajar)

Pályázati felhívás
2024-03-22

Erasmus+ projekt – Csehország Célcsoport: X., XI., XII. osztályos diákok Helyszín: Tišnov, Csehország